Documentaireserie Rauw Curaçao gaat zondag van start op NPO 2
zondag 7 november 2021

Documentaireserie Rauw Curaçao gaat zondag van start op NPO 2

Droomeiland Curaçao maakt door corona een ongekend zware crisis door. De twee grootste werkgevers – het toerisme en de olieraffinaderij – zijn stilgevallen en de mensen die daarvan afhankelijk zijn moeten rigoureuze keuzes maken om te overleven.

In de vijfdelige documentaireserie Rauw Curaçao volgt Wensly Francisco elke aflevering verschillende Curaçaoënaars gedurende een jaar van strijd, vallen en weer opstaan. Zo zien we een intieme en rauwe kant van Curaçao die maar weinig mensen kennen.

Wensly ontdekt daarbij de veerkracht van de mensen op het eiland waar hij zelf ook geboren is. Iedere aflevering heeft een eigen thema en begint bij het einde van de eerste lockdown, op 1 juli 2020. Rauw Curaçao is te zien vanaf zondag 7 november om 20.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Eerste aflevering
Werkloosheid en verbittering kunnen leiden tot criminaliteit, maar Anthony Cijntje is als honkbalcoach bezig de jochies die het thuis zwaar hebben op het rechte pad te houden. Cijntje voelt het als een roeping om Curaçao te helpen, want hij is ook lid van de VKC, de vrijwillige politie. Daarnaast volgt Wensly vrijwilligers van de voedselbank en zo leert hij Lourdes kennen, een vrouw die vecht voor de toekomst van haar kleinkinderen. En Wensly ontmoet Benjamin Visser die met zijn vrouw Esperanza buurtbewoners weet te motiveren om zelf fruit en groenten te verbouwen in de armere wijken.

Kees Schaap heeft het camerawerk en de regie verzorgd van Rauw Curaçao. De presentatie en research zijn in handen van Wensly Francisco.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Kees Schaap/BNNVARA

Bericht delen