dinsdag 16 januari 2018

Documentaire Suzanne Raes wint IDFA publieksprijs

Zondag heeft de documentaire Boudewijn de Groot – Kom Nader, een coproductie van de NTR en Docmakers, de IDFA Melkweg Music Documentary Audience Award ontvangen. Uit 18 muziekdocumentaires verkozen de festivalbezoekers deze film als hun favoriet. Aan de prijs is een bedrag van € 2500,- euro verbonden.

In de documentaire Boudewijn de Groot – Kom Nader neemt Boudewijn de Groot op het podium afscheid van zijn hits en werkt hij aan nieuwe, vaak zeer persoonlijke, nummers. Voor het eerst laat hij een camera toe achter de schermen en in zijn privédomein. Zijn kinderen en vrienden beschouwen de halve eeuw leven en carrière, waarbij zij zich verbazen over het raadsel dat Boudewijn ook voor hen nog steeds is. De film maakt een muzikale roadtrip door de tijd en onderzoekt wie deze in zichzelf gekeerde man eigenlijk is.

De film is gemaakt door Suzanne Raes. Eerder werden op IDFA films van Raes als The Rainbow Warriors of Waiheke Island (2009), Sta me Bij (2010) en De opvolger van Kakiemon (2012) genomineerd. Op 25 december wordt Boudewijn de Groot – Kom Nader door de NTR uitgezonden 22.40 uur op NPO 2.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen