Documentaire over Aad van den Heuvel bij KRO-NCRV
maandag 25 juli 2022

Documentaire over Aad van den Heuvel bij KRO-NCRV

De documentaire Dit was Aad, goedenavond! is maandag 25 juli om 21.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Het is een productie van Dutch Angle TV.

Midden in de corona-lockdown overleed twee jaar geleden journalist en programmamaker Aad van den Heuvel. Nederland nam kleinschalig afscheid van een van de grootste persoonlijkheden uit de vaderlandse tv-geschiedenis. De begrafenis vond plaats in besloten kring.

Nu, twee jaar na zijn overlijden, gaan de kinderen Mark en Caroline van den Heuvel op zoek naar de roots en de drijfveren van Aad. In een persoonlijke zoektocht kijken ze naar de rol die hij voor velen heeft gespeeld. Hij was een pionier in de televisie-journalistiek. En later wist hij ook aan amusementsprogramma’s een journalistieke draai te geven.

Mark bezoekt bijvoorbeeld samen met zijn jeugdvriend Matthijs van Nieuwkerk idyllische plekken uit hun jeugd die ze associëren met Aad, gaat op audiëntie bij Joop van den Ende en ontmoet Youp van ‘t Hek, die doorbrak met een optreden in een tv-programma van zijn vader. Caroline spreekt op haar beurt af met collega’s als Catherine Keyl en Fons de Poel, kijkt met cameraman Ron van der Lugt ruw materiaal uit Rwanda terug en zoekt Aads weduwe Annette op, om beelden uit hun privé-archief te bekijken.

Mark en Caroline van den Heuvel zijn beiden journalist. Mark werkt voor de schrijvende sportpers (Het Parool, Sportweek en non-fictie boeken) en Caroline werkt als verslaggever bij actualiteitenrubriek EenVandaag. Zij gaven vrijdag een toelichting in Op1.

Bernard Krikke van Dutch Angle TV: “Dit was Aad, goedenavond! hebben we met veel liefde gemaakt. Het is al met al een verhaal geworden waarin duidelijk wordt dat de rol van Aad van den Heuvel niet valt te onderschatten. Zijn creativiteit en journalistieke pionierswerk zijn tot op de dag van vandaag merkbaar. En een voorbeeld voor velen.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen