Diverse theatershows in première bij RTL 4
zaterdag 21 november 2020

Diverse theatershows in première bij RTL 4

Lachend het jaar uit: in de laatste donkere maanden van dit jaar is het tijd voor een beetje licht en humor bij RTL 4. Cabaretiers en comedians Martijn Koning, Philippe Geubels, Roué Verveer, Guido Weijers, Richard Groenendijk en Veldhuis & Kemper zijn te zien met hun eigen theatershows.

Van persoonlijke anekdotes tot scherpe grappen en zelfspot, deze artiesten nemen de nodige hilariteit met zich mee. RTL 4 sluit het jaar af met De Oudejaarsconference 2020 van Guido Weijers (foto).

Richard Groenendijk: Met De Mantel Der Liefde
Met zijn vorige solovoorstelling Alle Dagen won Richard Groenendijk de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. Sindsdien kwam de carrière van deze duizendpoot in een stroomversnelling. Als kroon op zijn werk kwamen de Rotterdamse karakters die al twintig jaar zijn voorstellingen kleuren, samen in de persoon van Jopie Parlevliet. Een rol die hij in het voorjaar van 2015 niet alleen zelf creëerde, maar ook vertolkte in zijn eigen televisieprogramma De Jopie Parlevliet Show op RTL 4. Maar theater blijft waar het hart van Richard Groenendijk ligt.

Met De Mantel Der Liefde is geproduceerd door Richard Groenendijk Producties en is op 22 november om 21.15 uur te zien bij RTL 4.

Philippe Geubels: Bedankt Voor Alles
Tien jaar geleden stond Philippe Geubels voor het eerst op het comedy-podium. Snel daarna was er geen houden meer aan. Een stormachtige doorbraak in Vlaanderen volgde. Vier jaar geleden debuteerde hij in de Nederlandse theaters met Made in Belgium. Een even stormachtige doorbraak was het gevolg en de tour eindigde met uitverkochte shows in Carré. Nu is het tijd voor Bedankt Voor Alles, een show die de ‘wereldberoemde’ Vlaming in zowel Nederland als België op de podia brengt waarin hij onvermoede kunsten vertoont.

Bedankt Voor Alles is geproduceerd door To The Point Lable en is op 6 december om 21.15 uur te zien bij RTL 4.

Veldhuis & Kemper: Geloof Ons Nou Maar 
Veldhuis & Kemper maakten Geloof ons nou maar vlak na een verfrissende pauze van elkaar. Het leverde ze hun meest persoonlijke voorstelling op. Met uitverkochte zalen, prachtige recensies en een klinkende nominatie voor de Poelifinario (de belangrijkste cabaretprijs van Nederland) als resultaat. Geloof Ons Nou Maar is confronterend, heel grappig en ontroerend.

Geloof Ons Nou Maar is geproduceerd door Hekwerk Theaterproducties en is op 13 december om 21.15 te zien bij RTL 4.

Roué Verveer: Op Het Laatste Moment 
Zijn zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm, hij heeft met zijn boek Waarom? Daarom! een bestseller op zijn naam staan en stond tien keer in de Ziggo Dome met Gabbers. Het moge duidelijk zijn: Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. In Op Het Laatste Moment geeft Roué op originele en grappige wijze een eigen kijk op gebeurtenissen in zijn leven.

Op Het Laatste Moment is geproduceerd door PUURee en is op 20 december om 21.15 uur te zien bij RTL 4.

Martijn Koning: Koning Van De Dieren 
Martijn Koning heeft gelukkig energie te veel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’: 80 minuten pure stand-up comedy. Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij probeert het heus: stil staan, stil zitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk.

Koning Van De Dieren is geproduceerd door Bunker Theaterzaken en is op 30 december om 21.50 uur te zien bij RTL 4.

Guido Weijers: De Oudejaarsconference 2020
Guido Weijers houdt je een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. En lachen zal je! Weijers roast het nieuws, puur en zonder filter. Hij zaagt hoge bomen bij de knieën af en raast dwars door het bizarre 2020. De tijdsgeest werd nog nooit zo scherp gevangen in een avond vol ongemakkelijke waarheden, gitzwarte humor en intelligente grappen. Het is vijf voor twaalf. Iemand moet confronteren. Iemand die makkelijk praten heeft. Daarom staat Weijers op en sluit voor de tiende keer het jaar af.

Guido Weijers: De Oudejaarsconference 2020 is geproduceerd door Loens en is op 31 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Richard Groenendijk: Om Alles! 
‘Richard Groenendijk bewijst met zijn authentieke stijl tot de grote komieken van ons land te behoren’, scheef het AD naar aanleiding van de première van Om Alles!. ‘Groenendijk heeft het vermogen een zaal te laten bulderen van het lachen’, voegde de Volkskrant eraan toe. En de Telegraaf vond Om Alles! ‘alsof je in een warm bad stapt’.

Om Alles! is geproduceerd door Richard Groenendijk Producties en is op 2 januari 2021 om circa 21.30 uur te zien op RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen