Dit zijn de genomineerden van de Gouden Televizier-Ring 2022
vrijdag 16 september 2022

Dit zijn de genomineerden van de Gouden Televizier-Ring 2022

De stembussen van de belangrijkste tv-prijzen zijn weer dicht. Wie schuift dit jaar de Gouden Televizier-Ring om zijn vinger? Kans maken de volgende drie producties: Even tot hier (BNNVARA), Het Jachtseizoen (SBS6) en De Bevers (RTL).

Even tot hier (NPO 1)
Het satirische actualiteitenprogramma van Niels van der Laan en Jeroen Woe is al toe aan het achtste seizoen. In sneltreinvaart worden nieuwsonderwerpen, van soms nog maar een paar uur oud, door de cabaretiers op zeer eigen wijze bezongen of behandeld in een quiz. De voorbereidingen zijn bijna maniakaal. Zo verkast Van der Laan naar een logeeradres, omdat de stress om de uitzending zich slecht laat combineren met zijn gezin. Ze stoppen pas met schrijven en schrappen als de leader loopt.

Het Jachtseizoen (SBS6)
Het kindje van Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens van StukTV, die in 2016 werd gestart op YouTube en sinds een jaar SBS6 als moeder heeft. Ingewikkeld is het niet: een bekend duo slaat op de vlucht en heeft vier uur de tijd om uit de handen van de mannen te blijven. De BN’ers dragen een oranje pak, de StukTV’ers hebben een elektrisch busje met technische snufjes tot hun beschikking. Het aantal remakes in het buitenland stapelt zich inmiddels op. ‘Nog altijd trots op het team hoe wij nachtenlang in de Ardennen hebben lopen knallen (inclusief bier) voor die allereerste aflevering. Daar kwam ineens alles samen’, vatte De Winter zijn gevoelens vorige maand samen.

De Bevers (RTL 5 en Videoland)
‘Een realityserie waarvoor je graag thuis wil blijven’, belooft de voice-over van De Bevers. De avonturen van voormalig profzaalvoetballer/volkszanger John ‘Sjon’ de Bever, zijn partner Kees Stevens en honden Bentley en Jacky zijn vermakelijk om naar te kijken, zo menen vele fans. De Bever en Stevens laten graag álles zien, dus ook het knippen van de kalknagels of het uitspuiten van de oren. Toen duidelijk werd dat hij een nominatie op zak had, werd De Bever ‘bijna niet goed’. Dankzij succesvol campagne voeren, staat zijn realityreeks nu in de top 3.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat AVROTROS op donderdag 6 oktober uitzendt op NPO 1, live vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Bron: Televizier/BM

Bericht delen