woensdag 17 januari 2018

Discovery neemt Scripps over voor 14,6 miljard dollar

Discovery Communications neemt Scripps Networks Interactive over. Dit hebben de twee Amerikaanse mediabedrijven maandagmiddag bekend gemaakt.

Discovery, bekend van Discovery Channel, maar ook zenders als TLC en Animal Planet, betaalt in totaal 14,6 miljard dollar voor Scripps, dat in Amerika onder meer eigenaar is van kookzender Food Network.

CEO David Zaslav van Discovery sprak van een ‘spannend nieuw hoofdstuk’ voor zijn bedrijf en prees Scripps om de manier waarop het gerund wordt, terwijl topman Kenneth Lowe van Scripps stelde dat dit een niet te missen kans was voor zijn bedrijf om verder te kunnen groeien.

Een fusie van de twee bedrijven moet leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen van 350 miljoen dollar en zal gaan bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in het eerste jaar na de afronding van de transactie.

Na de fusie heeft Discovery 80 procent van het bedrijf in handen en aandeelhouders van Scripps de overige 20 procent. Gezamenlijk zullen de twee bedrijven bijna 20 procent van de markt voor betaaltelevisie in Amerika in handen krijgen, is de verwachting.

Bron: Beurs.nl/BM

Bericht delen