dinsdag 16 januari 2018

Discovery Channel past programmering aan op WK

Discovery Channel heeft op basis van het speelschema van het WK voetbal, het programmaschema aangepast. Premières die om 21.00 en 22.00 uur te zien zijn, worden nog een keer ingezet op een tijdstip dat er geen voetbalwedstrijd is, zodat de kijker niet hoeft te kiezen.

De mannenzender bedient met deze strategie zowel de kijker die van voetbal én Discovery Channel houdt, als de kijker die niet van voetbal houdt. De zender maakte hier een speciale promo voor.

Arno Flapper, Channel Manager Discovery Channel Benelux: “Het is bedoeld als sympathiek gebaar naar onze kijker, die óók graag voetbal kijkt, maar ook naar onze kijker die z’n vaste Discovery- avond wil hebben. Doordat we onze premières herhalen na de gespeelde wedstrijd (van 18.00 en 21.00 uur), geven we onze kijkers nog een kans om zijn favoriete programma’s te blijven volgen”.

Discovery Channelbeleefde afgelopen maand de beste meimaand ooit van de zender met een marktaandeel van 4,3 procent over d egeheld dag en 2,3 procent in prime time in de doelgroep M20-49. Ook behaalde de zender een record in kijktijd onder dezelfde doelgroep van 49 minuten all day en 28 minuten in prime time.

Bron: Discovery Channel Benelux/Broadcast Magazine

Bericht delen