dinsdag 16 januari 2018

Discovery Channel achter de schermen bij racetalent

Discovery Channel gaat een samenwerking aan met Dosign Engineering rondom het 18-jarige racetalent Dennis van de Laar. Van de Laar neemt komend seizoen deel aan het Duits Formule 3-kampioenschap onder het motto Discovering Formule 3. Dosign Engineering is expert op het gebied van het detacheren van hogeschool-technici en wil met de sponsoring laten zien dat mensen de belangrijkste schakel zijn in elk innovatief proces.

Discovery Channel belicht vanaf augustus door middel van shorts, korte filmpjes van 3 tot 5 minuten, de diverse facetten van het raceproces. Vanuit de ogen van Dennis ziet de kijker de training met Renger van der Zande, het belang van de racestrategie die tot op een minuut voor aanvang wordt aangepast, de vernuftige techniek waar alles van afhangt, de team effort van zijn team en tot slot de allesbepalende racedag.

Duidelijk wordt dat het talent van Dennis alleen tot bloei kan komen door een professioneel team aan engineers om hem heen, waarbij de constante ontwikkeling van mensen en techniek tot steeds betere resultaten leiden. Het Formule 3-raceseizoen start op 5 en 6 mei in Zandvoort. Het seizoen loopt tot eind september en wordt gereden in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Van de Laar is op zijn eigen blog te volgen.

Bron: Discovery Channel

Bron: Discovery Channel

Bericht delen