Discovery Benelux gaat samen met Discovery Duitsland
donderdag 3 september 2020

Discovery Benelux gaat samen met Discovery Duitsland

Om de strategische focus te verbeteren en verdere investeringen in direct-to-consumer-activiteiten mogelijk te maken heeft Discovery aangekondigd binnen EMEA een aantal operationele markten te gaan samenvoegen. Dit houdt onder andere in dat Discovery Benelux samengaat met Discovery Duitsland. Alco de Jong gaat als gevolg van deze herstructurering Discovery Benelux verlaten als general manager.

Kasia Kieli, President en MD Discovery EMEA: “We hebben in de afgelopen jaren een duidelijk pad uitgestippeld richting deze herstructurering met als eindoel een gestroomlijnder bedrijfsmodel, waarbij we de beste competenties in alle markten benutten. Door onze knowhow en schaalgrootte te combineren, kunnen we gemakkelijker en sneller besluiten nemen en ons nog beter richten op zakelijke kansen voor de toekomst.”

“Alco is een geweldige leider geweest voor Discovery in Nederland en België, onder andere door de streamingdienst Dplay te lanceren, BrandDeli mee op te bouwen tot een toonaangevend advertentie-verkoophuis en onze zenders en ‘love brands’ succesvol te maken in de Benelux. Ik wil hem bedanken voor al zijn inspanningen en jarenlange toewijding en wens hem het allerbeste voor de toekomst”, aldus Kasia Kieli. “De Benelux blijft strategisch een belangrijke markt voor Discovery, waar we in blijven investeren en meer van onze zenderactiviteiten gaan centraliseren. We zien Nederland als een belangrijke HUB voor onze zenders en merken in EMEA.”

Discovery Benelux gaat samen met Discovery Duitsland onder leiding van general manager Susanne Aigner. Zij zegt: ”Ik voel me vereerd dat ik ben aangesteld als general manager voor de Benelux en kijk uit naar de toekomst. Tegelijkertijd wil ik Alco bedanken voor zijn uitstekende werk in de afgelopen jaren. De successen en mijlpalen die hij heeft behaald vormen het fundament voor de toekomst.”

Discovery Benelux heeft acht zenders in Nederland en acht in België, waarvan Discovery, TLC en Eurosport 1 in Nederland overal te ontvangen zijn en Investigation Discovery, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World en Eurosport 2 digitaal beschikbaar zijn.

Bron: Discovery Benelux/BM

Bericht delen