Directeur Suzanne Teijgeler verlaat CvdM
maandag 15 juli 2019

Directeur Suzanne Teijgeler verlaat CvdM

Algemeen directeur Suzanne Teijgeler verlaat het Commissariaat voor de Media. Per 1 september 2019 treedt zij in dienst bij Discovery Benelux BV.

Suzanne Teijgeler gaat zich daar als director content compliance bezighouden met de naleving door Discovery van de Mediawet. Het Commissariaat voor de Media dankt haar voor haar inzet gedurende de afgelopen jaren en wenst haar veel succes bij deze nieuwe uitdaging.

Het Commissariaat voor de Media zal overigens voorlopig geen besluiten kunnen nemen tot een nieuwe voorzitter is benoemd. Van de drie college-leden is er sinds 1 juli 2019 nog één actief. Het uitblijven van besluiten over benoemingen door minister Arie Slob is de oorzaak.

De minister heeft de procedure tot benoeming van een nieuwe voorzitter nog niet afgerond. Madeleine de Cock Buning, de voormalige voorzitter, vertrok per 1 juli 2019 aangezien haar benoemingstermijn verliep en een herbenoeming na 10 jaar wettelijk niet is toegestaan. Eric Eljon is eind april 2019 geschorst door minister Arie Slob na het uitbrengen van een boek over de televisiewereld, waardoor alleen Jan Buné als actieve commissaris overblijft.

Bron: BM

Bericht delen