dinsdag 16 januari 2018

Dijkema van Talpa naar BBC

Vincent Dijkema is begonnen als programma consultant bij de entertainmentafdeling van de BBC, waar hij formats gaat maken voor primetime BBC.

Dijkema werkte sinds 2007 bij Talpa, waar hij als senior creative mede verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van onder meer The Voice of Holland, The Voice Kids, Ik Hou van Holland, Bonje met de Buren en Wat Vindt Nederland.”

Eerder tekende de BBC al een tweejarige deal met Talpa, waarmee zij in 2011 The Voice kochten en afgelopen novemer acht afleveringen van I Love My Country afnamen. Dijkema: “Ik heb geweldige jaren bij Talpa gehad, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dat ik nu de kans krijg om formats te ontwikkelen voor prime time BBC, is een droom die uitkomt.”

Katie Taylor, hoofd van de afdeling entertainment & events van de BBC, laat weten dat Dijkema “een andere dimensie toevoegt aan een al getalenteerd team, dat met Strictly Come Dancing in 2012 verantwoordelijk was voor de hoogste kijkcijfers ooit voor een entertainmentprogramma.”

Bron: BBC/Broadcast Magazine

Bericht delen