dinsdag 16 januari 2018

Dieuwke Wynia (DWDD) naar BNN

Dieuwke Wynia wordt de nieuwe tv-baas van BNN. Zij start in het voorjaar van 2012 en neemt vanaf 1 juni 2012 het roer over van Pim Castelijn. Castelijn is sinds 2008 tv-directeur van de omroep. Begin deze maand kondigde hij aan na dit televisieseizoen afscheid te nemen van de club waar hij in 1999 als stagiair binnenkwam.

Wynia (1969) begon in 2005 als samensteller bij het Nederland 3 programma De Wereld Draait Door. Sinds 2008 is ze eindredacteur van het programma, dat onlangs de Nipkowschijf 2011 won. Zij blijft voorlopig het dagelijkse programma maken, maar heeft veel zin in haar nieuwe vooruitzicht: “BNN is een groep jonge, enthousiaste programmamakers met de ambitie onderscheidende programma’s te maken voor televisie, radio en internet. Daar voel ik me bij thuis en daar wil ik graag de komende jaren leiding aan geven.”

Algemeen directeur Lucas Goes vindt Wynia een aanwinst voor BNN. “We zijn blij dat we Dieuwke binnenkort bij de enige echte jongerenomroep van Nederland mogen verwelkomen. Ze is de drijvende kracht achter de schermen van één van de meest succesvolle programma’s van Nederland 3. Zij past bij BNN.”

Bron: BNN

Bericht delen