Diederik Ebbinge vervangt Matthijs van Nieuwkerk als presentator van Top 2000 a gogo
maandag 30 oktober 2023

Diederik Ebbinge vervangt Matthijs van Nieuwkerk als presentator van Top 2000 a gogo

Cabaretier Diederik Ebbinge gaat dit jaar samen met Leo Blokhuis het programma Top 2000 a gogo presenteren. De muziekshow is jarenlang gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, die zich na beschuldigingen van ongepast gedrag heeft teruggetrokken.

In het Top 2000 Café worden de gasten verwelkomd door Blokhuis en Ebbinge. Het programma is tussen 26 en 31 december dagelijks rond 19.00 uur te zien op NPO 1. “Het is een eer om in zo’n iconisch programma in te mogen stappen”, vindt Ebbinge. “Mijn popmuziekkennis loopt ongeveer tot medio jaren negentig, maar gelukkig heb ik de piepjonge Leo Blokhuis aan mijn zijde.”

In Top 2000 a gogo zijn reportages over liedjes uit de lijst en videoclips met weetjes te zien. En wisselende gasten komen hun herinneringen delen. Dit jaar wordt de 25e editie van de Top 2000 uitgezonden. De lijst van tweeduizend nummers wordt samengesteld door luisteraars van de zender. Rond de uitzending van de lijst op NPO Radio 2 zijn ook allerlei televisieprogramma’s bedacht.

Een van die programma’s is de Top 2000 Quiz, die nu wordt geleid door cabaretier Thomas van Luyn. Ook deze show heeft Van Nieuwkerk voorheen gepresenteerd. De quiz gaat begin december van start en loopt door tot de week waarin de lijst wordt uitgezonden.

Van Nieuwkerk presenteerde de programma’s vorig jaar niet. Kort daarvoor was bekend geworden dat de presentator zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. De Top 2000 Quiz ging niet door en Herman van der Zandt ging Top 2000 a gogo presenteren.

De Top 2000 wordt op Kerstavond om middernacht afgetrapt door Shay Kreuger en Blokhuis.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: NTR

Bericht delen