Diederik Ebbinge loodst kiezer door verkiezingscampagnes in Kiespijn
woensdag 8 februari 2023

Diederik Ebbinge loodst kiezer door verkiezingscampagnes in Kiespijn

Op vier zondagen voor de verkiezingen en op de zondag erna, loodst Diederik Ebbinge de zoekende en zwevende kiezer langs de afgronden van het politieke landschap in het programma Kiespijn.

De politieke panelquiz wordt weer gespeeld met zijn twee (uiteraard geheel objectieve) teams ‘links’ en ‘rechts’, wederom onder leiding van captains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman. Kiespijn is te zien vanaf zondag 19 februari om 20.25 uur bij de NTR op NPO 3.

Diederik Ebbinge: “Ik hoop dat de kijkers, maar ik zelf ook, na vijf afleveringen van Kiespijn snappen wat de verantwoordelijkheden en het belang van de Provinciale Staten en de Waterschappen zijn.”

In verschillende rondes worden de captains en vier wekelijks wisselende gasten als Jort Kelder, Mona Keijzer, Johan Fretz, Mei Li Vos, Henk Krol, Milouska Meulens, Sander Lantinga, Hannah Prins, Sieger Sloot getest op hun (mensen)kennis en improvisatievermogen rond het verkiezingscircus van 2023. De actualiteit wordt vergeleken met de politieke geschiedenis, de waanzin van de politiek wordt gecheckt via social media en vooroordelen worden onder de loep genomen. Kun je bijvoorbeeld aan iemand zien van welke partij hij of zij is?

Kiespijn draait dus niet alleen om kennis, maar ook om inschatting. Wat is typisch links en wat is typisch rechts? Is kernenergie typisch rechts en zijn kattenliefhebbers meestal links? Kan je een voorstander van de wolf zijn maar wel veganistisch eten? En kan je voor de verbreding van de A27 zijn als je groen stemt?

Dat en meer wordt ook dit seizoen weer onderzocht en geanalyseerd door niemand minder dan mister opiniepanel van RTL Nieuws Gijs Rademaker, die iedere aflevering verschillende kwesties komt peilen en duiden. Kiespijn is een co-productie van NTR, The Media Brothers en Binky TV.

Bron: NTR/BM

Bericht delen