woensdag 17 januari 2018

Diana Matroos verlaat RTL Nieuws

Presentator Diana Matroos vertrekt bij RTL Nieuws.Vrijdag presenteert ze voor de laatste keer bij RTL Z. Matroos zegt haar baan op om een nieuwe wereld te ontdekken en zich meer toe te leggen op de achtergronden van het nieuws.

“Ik vind het ongelofelijk spannend om iets anders te gaan doen. Ik kijk met veel genoegen terug op de bijna twintig jaar bij de RTL nieuwsorganisatie. Het nieuws en het samenvatten van de belangrijkste nieuwsfeiten als presentator is jarenlang mijn passie geweest. Echter, de diepgang van lange interviews, die ik onder meer voor mijn radioprogramma voor BNR maak, raakt me. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen: schrijven, online tv programma’s maken, grote namen interviewen. Ook de internationale congrespodia waar ik op top niveau debatten mag leiden geven me een energie die ik vaker wil voelen bij de andere dingen die ik doe. Ik heb zoveel mooie plannen.”

Sinds 2004 is Diana Matroos presentator bij RTL Nieuws. In die periode is zij één van de vaste gezichten van RTL Z en presenteerde zij regelmatig RTL Nieuws. Ook presenteerde zij Editie NL en diens voorloper, het dagelijkse nieuwsprogramma 4inhetLand. Haar carrière bij de nieuwsorganisatie begon in 1999 als redacteur op de binnenlandredactie.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “Met het vertrek van Diana verliezen we een, vooral voor de RTL Z-kijkers, vertrouwd gezicht en een gewaardeerde collega. Helemaal afscheid nemen doen we niet. Naast haar werkzaamheden voor onze nieuwsorganisatie heeft zij zich binnen RTL Nederland hard gemaakt voor diversiteit op de werkvloer. Een belangrijk aandachtspunt, waar we volop aan werken en waarbij Diana als adviseur onze organisatie in de toekomst zal bijstaan.”

Lees hier de column van Matroos over haar vertrek.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen