Diana Matroos nieuwe VPRO-presentator Buitenhof
maandag 16 april 2018

Diana Matroos nieuwe VPRO-presentator Buitenhof

Diana Matroos (46) wordt namens de VPRO met ingang van het komend seizoen presentator bij Buitenhof. Zij is de opvolger van Marcia Luyten, die een biografie schrijft over Maxima.

De VPRO is blij met de komst van een nieuwe vrouwelijke presentator. Hoofdredacteur Stan van Engelen: “Met Matroos haalt Buitenhof een ervaren interviewer in huis met grote financieel-economische kennis. Een vrouw ook die onverschrokken opkomt voor waarden die essentieel zijn in onze samenleving.”

Diana Matroos presenteert elke dinsdag bij BNR Nieuwsradio het programma Beeldbepalers, een brainstorm over complexe communicatievraagstukken. Matroos over haar nieuwe baan: “Met een enorme voorliefde voor interviewen vind ik het een eer Buitenhof te presenteren met een ijzersterke journalistieke redactie en boeiende gasten. Daarnaast ben ik trots om te werken voor de VPRO, waar diepgang en lef kernwaarden zijn.”

Het Buitenhof-presentatieteam bestaat het komend seizoen dat in september start naast Diana Matroos (VPRO) uit Paul Witteman (BNNVARA) en Jort Kelder (AVROTROS).

Bron: VPRO/BM
Foto: VPRO/Alique

Bericht delen