Dertiende seizoen SpangaS vanaf 2 september op NPO 3
maandag 26 augustus 2019

Dertiende seizoen SpangaS vanaf 2 september op NPO 3

De jeugdserie SpangaS is alweer toe aan het dertiende seizoen. Vanaf maandag 2 september zijn de avonturen van de leerlingen van het Spangalis College weer te volgen op NPO 3.

Dit seizoen doen ook een paar nieuwe gezichten hun intrede. De bekendste van de nieuwe gezichten is Bo Maerten, die al in veel succesvolle Nederlandse producties heeft meegespeeld. Maerten is Sophie Bleeker, een 19-jarige stagiaire die een opleiding tot docent Nederlands volgt. Nieuwe rollen zijn ook weggelegd voor YouTuber Jard Struik, die de cynische, pesterige en aan een rolstoel gebonden Joris speelt, en Roosmarijn Wind. Die vertolkt juist het tegenovergestelde: de positieve Luna.

Ook dit jaar is er in SpangaS weer aandacht voor pesten, maar nu is niet een leerling, maar een docent het slachtoffer. De slogan van het nieuwe seizoen is ‘Waar sta jij voor?’, en dit uit zich in de moeilijke dilemma’s waar de leerlingen van het Spangalis College voor komen te staan. Ze nemen de kijker mee bij het maken van lastige keuzes.

SpangaS maakt ook veel online content. Op YouTube en Instagram wordt exclusieve content van de serie geplaatst, zoals sneak previes, reactievideo’s en SpangaS Talks, waarin acteurs verder discussiëren over onderwerpen en thema’s uit de serie. Het nieuwe seizoen van SpangaS is vanaf maandag 2 september dagelijks om 18.20 uur te zien op NPO 3.

Bron: Gids.tv/BM

Bericht delen