Derksen komt terug van uitspraak: ‘Vrouw niet gepenetreerd met kaars’
donderdag 28 april 2022

Derksen komt terug van uitspraak: ‘Vrouw niet gepenetreerd met kaars’

Johan Derksen zegt dat hij de vrouw over wie hij dinsdag sprak niet heeft gepenetreerd met een kaars. Hij zou de kaars ‘slechts’ op een sokkel tussen de benen van de vrouw hebben gezet. De analist zei eerder dat hij de kaars “erin” had gestopt bij de bewusteloze vrouw en erkende dat het Openbaar Ministerie dat als verkrachting zou kunnen beschouwen. Hij weigert excuses te maken.

Derksen deed zijn nieuwe uitspraken in Vandaag Inside, het programma waarin hij een dag eerder een seksueel misdrijf leek op te biechten. Hij ging verder niet in op de reden waarom een officier van justitie het “technisch gezien” als verkrachting kan uitleggen wanneer iemand een kaars op een sokkel tussen iemands benen plaatst.

Eerder op de avond zei Derksen dat de commotie over zijn ‘kaarsenverhaal’ hem nauwelijks raakt. “Ik kan er goed tegen”, aldus de voetbalanalist en mediapersoonlijkheid. Derksen weigert excuses te maken. “Aan wie dan? Dat zou net zoiets zijn als de burgemeester die nu sorry zegt omdat Piet Hein zich misdragen zou hebben.”

Derksen vertelde dinsdag in Vandaag Inside nog dat hij als profvoetballer van Veendam samen met de keeper van het team op stap was en “met twee juffrouwen” mee naar huis ging.

“Ze waren zo dronken dat ze ons helemaal onderkotsten. Ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent: we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op de bank. Er stond zo’n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen