woensdag 17 januari 2018

Derde seizoen voor Hollands Hoop

De prijswinnende BNNVARA/NTR-dramaserie Hollands Hoop, waarvan momenteel op zaterdagen op NPO 2 het tweede seizoen wordt uitgezonden, krijgt een derde seizoen. Dat zijn de makers, de beide omroepen en NPO 2 overeengekomen.

Franky Ribbens schrijft wederom het scenario en de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan. Het nieuwe seizoen wordt vanaf 2018 opgenomen. 

Scenarioschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan: “Geweldig dat we een derde seizoen mogen maken. We zijn nog lang niet uitverteld en alle personages die het dit seizoen overleven, mogen uiteraard weer mee naar de ‘High North’.”

Hollands Hoop vertelt het verhaal van psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema) die met zijn gezin naar het hoge noorden is verhuisd en daar in de cannabisteelt terecht is gekomen. In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders.

De hoofdrollen worden gespeeld door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin en Hadewych Minis. Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders maakten in seizoen 2 hun entree.

Begin november won scenarioschrijver Franky Ribbens de prestigieuze Kees Holierhoek Scenarioprijs voor Hollands Hoop. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan de scenarioschrijver van het beste Nederlandse televisiedrama. De jury roemde de dialogen en noemde Hollands Hoop een ‘oer-Hollandse thriller met een hoofdrol voor het landschap’.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen