dinsdag 16 januari 2018

Dekkingsgraad PNO Media boven minimumgrens

De dekkingsgraad van pensioenfonds PNO Media is voor het eerst in jaren boven het minimaal vereiste niveau gekomen. In maart kwam de dekkingsgraad uit op 104,7 procent, 0,4 procent boven het verplichte minimum. In het voorjaar van 2009 moest PNO Media, net als veel andere pensioenfondsen, een herstelplan indienen bij toezichthouder De Nederlandsche Bank, omdat de dekkingsgraad was gekelderd.

Het herstelplan was erop gericht om op z’n laatst in december 2013 te voldoen aan de minimumeis van De Nederlandsche Bank: een dekkingsgraad van 104,3 procent. Na tegenslagen is de dekkingsgraad van het fonds de laatste tijd gestaag omhoog gegaan. Dat heeft onder meer te maken met de stijging van de rente en betere beleggingsresultaten. PNO Media had daarom eerder al besloten, dat de pensioenen dit jaar niet worden gekort. Voor het toekennen van toeslagen (indexering) is het nog te vroeg. Dat kan pas aan de orde komen als de dekkingsgraad 105 procent of meer bedraagt.

PNO Media verzorgt de pensioenregeling voor zo’n 375 werkgevers in de mediasector (15.000 deelnemers, ongeveer 14.000 gewezen deelnemers en 6.400 gepensioneerden).

Bron: Spreek’buis/Broadcast Magazine

Bericht delen