Deelnemers Vier Handen op één Buik klagen over contracten
zondag 3 juni 2018

Deelnemers Vier Handen op één Buik klagen over contracten

Deelnemers van het televisieprogramma Vier Handen op één Buik van omroep BNNVARA voelen zich misleid door de programmamakers.

Dat schrijft NRC, dat sprak met vier oud-deelnemers, partners, een oud-personeelslid van producent Skyhigh TV en een pastor die bij de opnames betrokken was.

In het programma helpen bekende moeders verschillende toekomstige tienermoeders tijdens en na hun zwangerschap. Maar in de praktijk, zo schrijft NRC, staan de belangen van de aanstaande moeders lang niet altijd voorop. Ze tekenen vergaande contracten waarin ze veel rechten weggeven. In ruil daarvoor krijgen ze een ‘schadeloosstelling’ van 750 euro.

Drie van de vier deelnemers die de krant sprak, wilden stoppen met deelname aan het programma. Stoppen ‘zonder aantoonbare reden van overmacht’ kost de deelnemers echter 5000 euro, zo staat in de contracten, waardoor de deelnemers ervan afzagen. Praten met de pers mag pas na schriftelijke toestemming van de producent.

In een reactie zegt BNNVARA het te betreuren dat enkele stellen negatief terugkijken op hun deelname aan het programma. “BNNVARA komt in dit artikel als omroep erg zakelijk en weinig invoelend over, terwijl dit programma en deelnemers daaraan ons zeer aan het hart gaan. Juist omdat we ons bewust zijn van de kwetsbaarheid van deze meiden met wie we het programma maken vinden we het belangrijk te benadrukken dat dit programma integer en met zorg gemaakt wordt.”

Bron: NRC/NOS/BM

Bericht delen