dinsdag 16 januari 2018

De zakelijkheid van Annechien Steenhuizen

“Natuurlijk heb ik mezelf weleens gegoogled of een twittersearch gedaan, maar daar ben ik echt mee opgehouden. Leuk als iemand iets aardigs over je zegt, maar het is vervelend als iemand je afzeikt of geen fan van je is.

Maar eigenlijk moet je van gescheld noch van complimenten afhankelijk worden. Dus je moet niet zitten wachten op die complimentjes, maar ook niet op die nare berichten. Ik heb geleerd om het uit te zetten en niet meer te lezen.”

Aan het woord is Annechien Steenhuizen, de nieuwe anchor van het Achtuurjournaal, die de cover siert van de mei-editie van Broadcast Magazine. “Ik ben niet anders dan in het echte leven. Hoewel niet alle verhalen die ik vertel natuurlijk de mijne zijn. Maar ik speel niet de presentator.” En bij het vernieuwde Achtuurjournaal mag de anchor toch iets meer van zichzelf laten zien? “Wat ik allemaal vind, hou ik liever voor mezelf. Ik vind het prettig om zakelijk te zijn. Anders moet ik bij een ander programma gaan werken. Als ik een staatshoofd een rotzak vind, heeft de kijker daar geen boodschap aan.”

Er is maar één ding waar Steenhuizen spijt van heeft. “Tijdens de School voor de Journalistiek heb ik het met iedereen heel gezellig gehad, maar ik vind het jammer dat ik er geen studie naast heb gedaan. Bijvoorbeeld kunstgeschiedenis of politicologie. Dat had echt makkelijk gekund.”

Het volledige interview met Annechien Steenhuizen is te lezen in de mei-editie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen