De Zaak Menten geselecteerd voor Berlinale
woensdag 17 januari 2018

De Zaak Menten geselecteerd voor Berlinale

De dramaserie De Zaak Menten van Omroep MAX is geselecteerd voor de screening van de prestigieuze Drama Series Days tijdens de European Film Market (Berlinale) in Berlijn. Dat maken producent NL Film, Omroep MAX en Internationale sales agent Dutch Features Global Entertainment bekend. 

De serie is tevens geselecteerd voor het East Bay International Jewish Film Festival in San Francisco. De Zaak Menten is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeert te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren zeventig voor reuring in zowel de media als de politiek. Knoop wordt vertolkt door Guy Clemens en Aus Greidanus sr. geeft gestalte aan Menten. Andere rollen zijn voor Noortje Herlaar, Carine Crutzen en Arian Foppen.

Het drieluik, uitgezonden op NPO 2, trok in Nederland iedere aflevering ruim1 miljoen kijkers. De serie is geregisseerd door Tim Oliehoek en het scenario is geschreven door Robert-Jan Overeem en Jan-Harm Dekker. De serie is een productie van NL Film in co-productie met Omroep MAX.

Bron: NL Film/BM

Bericht delen