woensdag 17 januari 2018

De wereldreis van Spoorloos

De makers van Spoorloos reizen de hele wereld over op zoek naar verloren familieleden. Met – in eerste instantie onbedoeld – in hun kielzog: het format. De teller staat nu op 75 landen.

In Broadcast Magazine 356, die vandaag verschijnt, wordt de merkwaardige wereldreis van het programma nader geduid door Frank Weijers (coördinator Licensing & Sales bij KRO-NCRV), eindredacteur Paul Vertegaal en Edward Louwerse van distributeur Lineup Industries. Laatstgenoemde constateert: “De verkoop is tweeledig: het format zelf én de ready mades. We hebben nu 35 afleveringen van de Engelse serie op de plank liggen en ook in Amerika is het op TLC goed gegaan, het was de hoogst scorende lancering in een jaar. Het Engelstalige materiaal verkoopt goed in het buitenland. Italië, Australië, Nieuw Zeeland, Afrika, dan ga je hard. Dat het programma zich na een pauze van 4, 5 jaar weer heeft teruggevochten in Amerika bewijst dat het een sterk format is.”

Het complete verhaal achter Long Lost Family, zoals Spoorloos in het buitenland heet, is te lezen in het septembernummer van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie,

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen