De Vriendenloterij Dansmarathon: 50 uur non-stop dansen voor Longfonds
donderdag 9 september 2021

De Vriendenloterij Dansmarathon: 50 uur non-stop dansen voor Longfonds

Wendy van Dijk en Jan Versteegh presenteren vanaf 14 oktober het grootste, zwaarste en langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie: De Dansmarathon.

Honderd koppels dansen op de muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. Davina Michelle, Kris Kross Amsterdam, OG3NE, Nielson, René Froger, Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling en vele anderen zwepen de danskoppels op. Wie van de 100 danskoppels heeft de langste adem?

Alleen het koppel dat na 50 uur de minste rusttijd heeft genomen en dus het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint een geldprijs van maar liefst 100.000 euro. En dat is niet het enige. De koppels dansen namelijk voor het goede doel: het Longfonds. De Dansmarathon is van 14 tot en met 16 oktober live te zien op SBS6.

Er zijn 600.000 Nederlanders met onherstelbaar beschadigde longen. Daarom werkt het Longfonds met vooraanstaande wetenschappers en artsen keihard aan een medische doorbraak: een mini-long. De mini-long maakt het mogelijk om in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken. Iedereen die tijdens De Dansmarathon gaat meespelen met de Vriendenloterij steunt ook het Longfonds bij de verdere ontwikkeling van die mini-long.

Het dansspektakel wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij, T-Mobile en Garmin.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen