De Verraders krijgt seizoen met onbekende Nederlanders
zaterdag 18 maart 2023

De Verraders krijgt seizoen met onbekende Nederlanders

Het populaire RTL-programma De Verraders komt met een seizoen zonder bekende Nederlanders. In plaats daarvan kunnen ‘gewone’ Nederlanders zich aanmelden voor de reeks. De opnames vinden dit jaar plaats in september

RTL Boulevard liet vrijdagavond de kandidatenoproep voor het nieuwe seizoen zien. Daarin daagt presentator Tijl Beckand de kijker uit om zelf het ‘ultieme psychologische spel’ te spelen.

De Verraders is een spelprogramma waarin een groep mensen een aantal dagen lang strijdt om een stapel zilverstaven. Onder hen zijn enkele verraders die ‘s nachts iemand kunnen ‘vermoorden’, die persoon moet het spel direct verlaten. Aan de overige spelers, de getrouwen, de taak om de verraders te ontmaskeren. Inmiddels zijn er drie seizoenen gemaakt voor RTL en twee voor Videoland, waaronder een Halloween-editie.

De Verraders is ontwikkeld door IDTV in samenwerking met RTL Creative Unit. Het format bewees zich in het afgelopen jaar keer op keer. Het programma werd bekroond met zowel een International Format Award, als met de prestigieuze Rose d’Or Award en is inmiddels verkocht aan ruim 15 landen. De eerste twee tv-seizoenen werden bij RTL door het publiek omarmd met hoge kijkcijfers: 1,8 miljoen gemiddeld. De uitzending van afgelopen vrijdag moest het doen met 944.000 kijkers.

Bron: AD/BM

Bericht delen