De Top 4000 Muziekquiz in december terug op SBS6
vrijdag 12 november 2021

De Top 4000 Muziekquiz in december terug op SBS6

De grootste en meest gevarieerde hitlijst van Nederland in spelvorm komt terug. Net als vorig jaar ontvangt quizmaster en radio-dj Gerard Ekdom duo’s van bekende Nederlanders in zijn chalet.

Per aflevering nemen twee duo’s het tegen elkaar op in verschillende muziekspellen. De quiz staat volledig in het teken van de Top 4000, die dit jaar van 4 tot en met 24 december te beluisteren is op Radio 10. De Top 4000 Muziekquiz is vanaf zaterdag 4 december om 21.30 uur te zien op SBS6.

Welke hit speelt het draaiorgel? Hoe gaat de tekst van dat ene liedje ook alweer verder? En welke artiest of band staat er op die gephotoshopte afbeelding? De Top 4000 Muziekquiz is een bordspel, waarbij Gerard Ekdom de muziekkennis van zijn gasten en die van de kijkers flink op de proef stelt. Het bordspel bestaat uit genummerde vakjes van 1 tot en met 40: 40 is de finish. Het doel van het spel is simpel: het duo dat met hun pion als eerste de finish bereikt, wint. Ze verdienen stapjes op het bord door goed te zingen, goed te luisteren en goed te kijken. Na elk spel kunnen de duo’s bonuspunten verdienen door intro’s van liedjes te raden.

Gerard Ekdom is niet alleen quizmaster, hij is ook het strenge maar rechtvaardige jurylid. Naarmate het spel vordert, zien we wie er bloedfanatiek is, wie er goed of slecht tegen zijn verlies kan, en welk duo dankzij hun muziekkennis het snelst door de Top 4000 raast en als eerste bij de finish aankomt. De Top 4000 Muziekquiz wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Stemmen op de Top 4000 kan tot en met 22 november via radio10.nl.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen