woensdag 17 januari 2018

De toekomstbouwers bij VPRO

In het televisieprogramma De toekomstbouwers praat Wilfried de Jong met acht jonge veelbelovende ontwerpers die onze nieuwe wereld vormgeven en werk laten zien tijdens Dutch Design Week.

Deze jonge garde van designers heeft revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Soms inspirerend en soms confronterend. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen de wereld mooier, beter en gemakkelijker maken.

Er zit toekomst-DNA in deze generatie ontwerpers. Dankzij hun verbeeldingskracht schetsen ze soms betere toekomstscenario’s dan beleidsmakers en wetenschappers en weten het ook nog eens in tastbare producten te gieten.
 
De VPRO wil deze jonge denkers en makers in de schijnwerpers zetten. In De toekomstbouwers gaat Wilfried de Jong met hen in gesprek. Hoe zien zij de toekomst? Welk stempel willen zij daarop drukken? Wat zijn hun drijfveren? In de eerste vier afleveringen worden steeds twee jonge ontwerpers geïntroduceerd.

De driekoppige jury onder leiding van Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen kiest per aflevering één finalist. Hij wordt bijgestaan door kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort en architect Afaina de Jong.

In de extra lange finale-aflevering op zaterdag 28 oktober wint één van de vier finalisten het VPRO Toekomst Bouwdepot van 10.000 euro.

De toekomstbouwers: 24 tot en met 28 oktober 2017 dagelijks om 22.55 uur op NPO 2.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen