dinsdag 16 januari 2018

De Tiende van Tijl bij AVROTROS

In het vierde seizoen van het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl bewijst Tijl Beckand opnieuw waarom iedereen van klassieke muziek kan houden. In de nieuwe rubriek Da Vinci gaat hij op zoek naar verborgen codes in de klassieke muziek.

Zo ontrafelt hij het raadsel van Elgar en wordt de Matthäus Passion van Bach zorgvuldig ontleed, omlijst met een bijzondere opvoering van Marco Bakker. Hiernaast reist hij door Europa om speciale operahuizen te portretteren, laat hij wekelijks een vergeten instrument horen dat weer een podium verdient zoals de theremin en de glasharmonica. Tot slot zijn er exclusieve live-optredens van onder anderen Anneke van Giersbergen, Remy van Kesteren, Tania Kross en ensembles zoals het Nederlands Kamerkoor en Ludwig.

Tijl Beckand: “In 2011 was De Tiende van Tijl het eerste prime time programma over klassieke muziek sinds vele jaren. Inmiddels zijn er meer titels bij diverse omroepen en daarmee is het podium voor klassieke muziek en haar vertolkers groter geworden. De Tiende van Tijl blijft ook in het vierde seizoen de voortrekkersrol serieus nemen. Dus veel ruimte voor de muziek zelf, veel talent van eigen bodem en het maken van een context zodat de muziek begrepen wordt.”

De Tiende van Tijl, vanaf donderdag 26 maart om 20.25 uur op NPO 2.

Bron: AVROTROS

Bericht delen