dinsdag 16 januari 2018

De Tantes winnaar Zapp Theaterprijs 2015

Tijdens de uitzending van Zapp Live is De Tantes van de Toneelmakerij zaterdag door het publiek uitgeroepen tot beste voorstelling van het afgelopen seizoen. NPO Zapp-presentator Klaas van Kruistum reikte de prijs uit samen met de kinderjury van de Zapp Theaterprijs.

Door het hele land konden kinderen het afgelopen jaar stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een kinderjury de winnaar. De Zapp Theaterprijs werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

De Tantes heeft het beste begin en het allermooiste einde. Met daar tussenin een verhaal dat grappig en zielig tegelijk is, in een supermooi decor. Deze voorstelling maakt je vrolijk!”, aldus de kinderjury over de winnende voorstelling in het juryrapport.

De andere genomineerden waren Ali Baba en de 40 rovers van Theater Terra, Brandweermannen van Toneelschap Beumer en Drost, De grote illusionist van Het Filiaal theatermakers en Dissus, verdwaal mee in de Odyssee van Theatergroep Kwatta en Het Gelders Orkest. De kinderjury die uit de publieksfavorieten de uiteindelijk winnaar bepaalde, bestaat uit zes kinderen in de leeftijd 8 tot en met 11 jaar: Zwaan, Liz, Galina, Sasha, Elin en Veerle.

De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, woorden die om je oren vliegen en grappen die pijn doen. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op? De cast bestaat uit Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdewsing en Keja Klaasje Kwestro, onder regie van Paul Knieriem. De Toneelmakerij was in 2011 al winnaar van de allereerste Zapp Theaterprijs. De Tantes is tevens genomineerd voor de Gouden Krekel 2015 voor de beste jeugdtheaterproductie. Morgen, zondag 13 september, wordt bekend of deze nominatie verguld wordt.

De Zapp Theaterprijs is de publieksprijs voor jeugdtheater. Op zapptheaterprijs.nl stemmen kinderen op hun favoriete voorstelling. De winnaar ontvangt een televisiecampagne bij Ster & Cultuur Junior ter waarde van € 4.350,-. De Theaterprijs is een gezamenlijk initiatief van NPO Zapp en Stichting Kijkuit.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen