dinsdag 16 januari 2018

De Reünie in teken van 90 jaar KRO

Het KRO-programma De Reünie staat op 22 november in het tegen van 90 jaar KRO. De klas zit in deze speciale uitzending vol bekende gezichten uit de KRO-historie. Anita Witzier staat eenmalig voor de klas. 

KRO-presentatoren van nu brengen de coryfeeën van toen in beeld en praten met ze over actuele onderwerpen. Zo vertelt Adres Onbekend-presentatrice Anne van Egmond aan Derk Bolt hoe ze ontdekte dat ze is geadopteerd. De zoektocht naar haar afkomst zorgt voor grote verrassingen. Patrick Lodiers loopt met Joop van den Ende door de veilinghal in Aalsmeer waar Van den Ende grote amusement shows maakte voor de KRO. Wat vindt hij eigenlijk van de huidige politiek die zich steeds meer bemoeit met de inhoud van de programma’s van de publieke omroep?

Brandpunt-presentatrice Liesbeth Staats bezoekt Aad van den Heuvel en ziet dat de passie in deze journalist nog steeds brandt. Diezelfde passie is er ook nog bij Henny Huisman. In zijn eigen museum in Uitgeest vertelt hij aan welke programma’s hij nu werkt. Mies Bouwman was omroepster bij het allereerste KRO tv-fragment. In De Reünie vertelt ze hoe ze de KRO moest verlaten omdat ze een relatie kreeg met een getrouwde man.

Presentator Fons de Poel gaat langs bij Brandpunt-verslaggever Willibrord Frequin. Ze kijken terug op zijn interview met Prins Bernhard over de Lockheed-affaire. En Frequin vertelt vooral indringend over hoe de dood steeds meer zijn leven komt ingeslopen. Radiopresentator Peter van Bruggen kijkt terug op de actie Ik ben Woedend die hij op touw zette in de Breakfast Club. Het was een actie tegen de haat die in Duitsland woedde tegenover buitenlanders. Is er nu nog woede, maar dan over hoe Nederland met vreemdelingen omgaat? Rob Fruithof is in Zuid-Afrika een gewild acteur. Maar dat hij zijn KRO-tijd niet is vergeten, zien we als hij in zijn auto aan komt rijden: zijn nummerbord begint met de letters WAKU.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen