dinsdag 16 januari 2018

De Regenmakers opnieuw onderscheiden

De Nederlandse documentaire De Regenmakers (Rainmakers) van regisseur Floris-Jan van Luyn heeft opnieuw een prijs gewonnen op een internationaal filmfestival. Op de negende editie van het International Film Festival and Forum on Human Rights in Genève, heeft de film de hoofdprijs gewonnen met een geldprijs ter waarde van ruim 7.000 euro.

Eerder won de documentaire op het Internationaal Filmfestival van Rome heeft de prijs gewonnen voor Beste Documentaire en de WWF Award for Biodiversity. Op het Sheffield Internationaal Documentaire Festival werd de documentaire bekroond met de Sheffield Green Award.

In de indringende en poëtische documentaire De Regenmakers, volgt filmmaker Floris-Jan van Luyn vier milieuridders in China. Op de grens van heldenmoed en koppigheid, vertellen zij over hun strijd tegen de stugge en soms agressieve lokale autoriteiten.

De Regenmakers is een Submarine productie in coproductie met VPRO en ZDF, in samenwerking met ARTE. Deze film kwam tot stand met steun van Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep en MEDIA Programme van de Europese Unie. VPRO Tegenlicht heeft eerder dit jaar De Regenmakers uitgezonden.

Bron: Submarine/Broadcast Magazine

Bericht delen