De nieuwe Stradivarius wint prijs bij New York Festivals
donderdag 12 april 2018

De nieuwe Stradivarius wint prijs bij New York Festivals

Het AVROTROS-programma De nieuwe Stradivarius is in de prijzen gevallen op het New York Festivals World’s Best TV & Films. Het programma met Dominic Seldis als presentator won in de categorie Variety. PosVideo is de producent.

Andere kanshebbers in deze categorie waren grote Amerikaanse tv-evenementen als National Memory Day Concert en A Capitol Fourth.

De nieuwe Stradivarius werd in juni vorig jaar op NPO 2 uitgezonden. Zes topmuzikanten gingen samen met gerenommeerde instrumentbouwers de uitdaging aan om hun ideale instrument vorm te geven en te bouwen.

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens een groot gala in Las Vegas. Het internationale festival beoordeelt onderscheidende televisieprogramma’s uit meer dan 40 verschillende landen.

Contrabassist Dominic Seldis, ook bekend als jurylid van Maestro, bracht de bouwers en musici samen. “Fantastisch om deel te mogen uitmaken van dit winnende team. Ik vind het geweldig dat een programma over vakmanschap en ambacht opvalt bij een internationale vakjury en onderscheiden wordt”, zegt Seldis in een eerste reactie tegen AVROTROS.

Met de prijs voor De nieuwe Stradivarius sleept de AVROTROS voor het derde jaar op rij een prijs in de wacht op het festival in de Verenigde Staten. Eerder werden De Tiende van Tijl in 2016 en Het geheim van de Meester in 2017 onderscheiden.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen