dinsdag 16 januari 2018

'De Mol wil SBS Nederland overnemen'

Televisieproducent John de Mol zint op een volledige overname van tv-bedrijf SBS. Hij heeft het Finse mediaconcern Sanoma voorgesteld  om diens belang van 67 procent voor 373  miljoen euro over te nemen.

Dit melden bronnen rond De Mol, Sanoma en SBS aan het Financieel Dagblad.

Met een overname zou De Mol volledig grip krijgen op SBS. Samen kochten zij in het voorjaar van 2011 de Nederlandse SBS-zenders SBS 6, Net 5 en Veronica plus Veronica Magazine voor ruim 1 miljard euro van het Duitse tv-concern ProSiebenSat.1.

De Mol is bereid bijna 25 keer de verwachte brutowinst van  21 miljoen van SBS over 2013 te betalen. Het bod waardeert het bedrijf op 520  miljoen, zo blijkt uit een brief die al vorige maand is verstuurd aan de Sanoma-top.

SBS staat echter niet te koop. “SBS staat niet te koop en komt ook niet te koop. We zijn meer vastberaden dan ooit om van SBS een succes te maken”, aldus de woordvoerder van Sanoma donderdag tegenover het ANP. “Het is duidelijk dat er verdere maatregelen nodig zijn om de prestaties van de zenders te verbeteren, en we hebben meer dan ooit geïnvesteerd in de kanalen.”

Lees verder bij het FD

Bron: FD/Broadcast Magazine

Bericht delen