dinsdag 16 januari 2018

De machtigste vrouwen/mannen in de omroep

Minder nieuwe namen dan ooit tevoren, maar wel een paar interessante verschuivingen: voor de dertiende keer in successie publiceert Broadcast Magazine naar eigen inzicht de top 25 van machtigste vrouwen/mannen in de Nederlandse omroep. Een volstrekt subjectieve lijst zonder aanzien des persoons en (weer) met een nieuwe koploper.

Vorig jaar was al sprake van een kleine kentering: met Netflix-topman Reed Hastings als nieuwe binnenkomer kreeg de steeds grotere invloed van video on demand een gezicht en ook de macht aan distributiekant keerde terug in de persoon van Baptiest Coopmans, de baas van het gefuseerde Ziggo en UPC. Gezien de strategie en de opvallende lancering van Ziggo Sport is zijn stijging in de rangorde goed verklaarbaar. Ten opzichte van vorig jaar zijn ditmaal slechts vier namen gesneuveld.

In de decembereditie van Broadcast Magazine is de toplijst over 2015 terug te vinden, met uitgebreide argumentatie. BM nummer 350 verschijnt aanstaande vrijdag. Nog steeds geen abonnee? Schande! Klik hier en maak gebruik van de speciale actie, ook in relatie tot de nieuwe editie van het Omroephandboek.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen