De Luizenmoeder genomineerd voor Nipkowschijf
donderdag 17 mei 2018

De Luizenmoeder genomineerd voor Nipkowschijf

De Luizenmoeder behoort tot de drie kanshebbers voor de Zilveren Nipkowschijf. De dramaserie van AVROTROS neemt het op tegen Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA). De Ere-Nipkowschijf gaat naar André van Duin voor onder andere zijn rol in Het geheime dagboek van Hendrik Groen en als presentator van Heel Holland Bakt.

Van Duin wordt geprezen om zijn jarenlange vakmanschap, zijn veelzijdigheid en het feit dat hij zichzelf opnieuw lijkt te hebben uitgevonden. “Hij is aan een tweede carrière begonnen”, aldus Angela de Jong.

De genomineerden werden gisteravond bekendgemaakt in het programma M van Margriet van der Linden door TV-recensenten Angela de Jong (AD), Haro Kraak (Volkskrant) en Renate van der Bas (Trouw). Naast de genomineerden kreeg De neven van Eus (NTR) een eervolle vermelding van de jury. “Een dappere reportagereeks”, aldus Van der Bas over de serie van schrijver Özcan Akyol.

De Zilveren Nipkowschijf is de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma. De prestigieuze Nederlandse televisieprijs wordt ieder jaar uitgereikt door redacteuren van dagbladen en tijdschriften. Vorig jaar ging de prijs naar de documentaireserie Schuldig.

De winnaar van de Zilveren Nipkowschijf 2018 wordt op 21 juni bekendgemaakt.

Bron: M/BM

Bericht delen