dinsdag 16 januari 2018

De Leeuw presenteert Nationale Eettest

In De Nationale Eettest bij BNN schotelt Paul de Leeuw bekende Nederlanders, publieksvakken en kijkers thuis vragen voor over eetgewoontes en gezondheid.

De acht bekende fijnproevers die de test krijgen opgediend zijn cabaretier Richard Groenendijk, oud-nieuwslezeres Noraly Beyer, Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek, presentatrice Ellemieke Vermolen, volkszanger Peter Beense, rapper Yes-R, columniste Aaf Brandt Corstius en presentatrice Loretta Schrijver.

De test is voor de kijkers thuis mee te spelen via de tablet, smartphone of pen en papier. Vragen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld: is het waar dat er beenmerg in winegums zit? Van welke ingrediënten krijg je de slechtste adem? En is een broodje gezond wel een slimmere keuze dan een kaassoufflé? Voor De Leeuw is het een favoriet onderwerp dat centraal staat in de test. Paul: ‘Je kunt mij midden in de nacht wakker maken door alleen maar het woord eten te roepen! Daarom ben ik ontzettend blij om als über-eter van deze test de wonderen van ons eten aan een geweldig panel en de publieksvakken voor te mogen leggen.’

De test is samengesteld door Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden. Zij is als expert in de studio aanwezig om bij de vragen op smaakvolle wijze tekst en uitleg te geven. Meer informatie is te vinden op eettest.bnn.nl. De Nationale Eettest is op woensdag 5 februari te zien op Nederland 1.

Bron: BNN/ Broadcast Magazine

Bericht delen