De Hofkar keert terug bij PowNed met lijsttrekkers
dinsdag 31 oktober 2023

De Hofkar keert terug bij PowNed met lijsttrekkers

Op 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen, dus rijdt Rutger Castricum weer kriskras door het land om lijsttrekkers van verschillende politieke partijen naar hun plaats van bestemming te brengen.

De Hofkar doet heel Nederland aan, van Rotterdam en Nijmegen tot Tilburg en Ridderkerk. Het programma is vanaf maandag 6 november elke werkdag te zien om 22.15 uur op NPO 2.

Dit seizoen stappen oude bekenden zoals Lilian Marijnissen (SP) in, maar ook nieuwe gezichten zoals Stephan van Baarle (Denk) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA). Rutger neemt met zijn passagiers de politieke actualiteit en de verkiezingscampagne door, zoals altijd scherp, maar met een vette knipoog. Wat zijn de verkiezingsthema’s? Hoe ontspannen de lijsttrekkers zich in aanloop naar een belangrijk debat? Wie volgt Mark Rutte op als premier van Nederland?

In de eerste aflevering is Henri Bontenbal (CDA) te gast. Nu zijn partij is weggezakt in een diep moeras, moet hij de christendemocraten weer smoel geven en zorgen voor een flink aantal Kamerzetels. Met Rutger rijdt hij door de straat waar hij opgroeide en de kogels hem om de oren vlogen. Ook praat hij over zijn voorganger Wopke Hoekstra en de heftigheid van het politieke leven. Is er nog toekomst voor het CDA?

Andere gasten die dit seizoen meerijden zijn Joost Eerdmans & Annabel Nanninga (JA21), Laurens Dassen (Volt), Christine Teunissen (PvdD), Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Rob Jetten (D66) en Caroline van der Plas (BBB).

De Hofkar wordt geproduceerd door Tuvalu Media. Het seizoen bestaat uit 10 afleveringen van elk 12 minuten.

Bron: PowNed/BM
Foto: Rutger Castricum met CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal

Bericht delen