De Hofbar vanaf 1 september terug op NPO 2
donderdag 27 augustus 2020

De Hofbar vanaf 1 september terug op NPO 2

De Hofbar, het wekelijkse politieke programma van omroep PowNed, keert terug met een nieuw seizoen. Vanaf 1 september trekt presentator Rutger Castricum opnieuw het land in om ruimte te geven aan emoties vanuit de samenleving met betrekking tot wat er in politiek Den Haag gebeurt.

In het programma De Hofbar probeert Rutger Castricum om de kloof tussen de samenleving en de politiek te overbruggen. Burgers benoemen hun zorgen en problemen met de overheid en Rutger vraagt namens hen de verantwoordelijke politici om opheldering. En bij elk onderwerp geldt: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

In de afgelopen seizoenen wist De Hofbar op die manier al tal van vraagstukken succesvol aan de kaak te stellen, van gesjoemel met windmolensubsidies tot giftige kunstgrasvelden, van gedumpt afvalwater door de NAM tot zorgen om een biomassacentrale naast een woonwijk.

Rutger kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Burgers die zich niet gehoord voelen een stem geven en met hun zorgen en vragen verhaal halen bij politici, zodat de burger dichterbij de politiek komt te staan en andersom, dat is wat we nastreven en daar gaan we ons ook het aankomende seizoen hard voor maken.”

De Hofbar is vanaf 1 september elke dinsdagavond te zien om 22.10 uur op NPO 2.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen