dinsdag 16 januari 2018

Davis Cup exclusief en live op Eurosport

Eurosport Benelux heeft van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) de exclusieve rechten verkregen om de Davis Cup-wedstrijden tussen Nederland en Roemenië live uit te mogen zenden. Deze vinden op 6, 7 en 8 april plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Sinds vorig jaar werken Eurosport Benelux en de KNLTB nauw samen, de sportzender is mediapartner van de tennisbond. Doel van deze samenwerking is om de Nederlandse tennisliefhebbers beter te bedienen en en om meer jongeren bij de tennissport te betrekken.

Met de live uitzendingen van de Davis Cup zet Eurosport Benelux een volgende stap op weg naar een meer nationaal gerichte programmering. Met het EK vrouwenvolleybal vorig jaar als geslaagde pilot, wordt dit de tweede keer in de geschiedenis dat de pan-Europese sportzender een evenement alleen in Nederland uitzendt. Het rechtstreeks verslag van de Davis Cup wedstrijden op – het reguliere – Eurosport vindt plaats door middel van ‘local insertion’. Met deze methode bood Eurosport Benelux eerder al haar adverteerders de mogelijkheid om zich via de sportzender op de Nederlandse markt te richten.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux: “Geweldig om ons partnership met de KNLTB te voorzien van wéér een nieuwe impuls. We wisten al dat we ook sportbonden een uitstekend alternatief voor de bestaande kanalen kunnen bieden, maar deze samenwerking met de tennisbond bevestigt dat ook echt. De Davis Cup is iets speciaals.” Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB, sluit zich hierbij aan: “De live uitzending op Eurosport biedt iedereen in Nederland de kans om dit toptennisduel live te volgen.

Bron: Mediamagazine

Bericht delen