dinsdag 16 januari 2018

David Jan Godfroid NOS-correspondent Rusland

David Jan Godfroid gaat na de zomer aan de slag als de nieuwe multimediale correspondent voor de NOS in Moskou. Vanuit de Russische hoofdstad verzorgt hij de berichtgeving over Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken op radio, televisie en internet. Godfroid was hier van 2005 tot 2008 ook al correspondent. Hij volgt Kysia Hekster op, die terugkomt naar Nederland om verslaggever Koninklijk Huis te worden.

Godfroid begon ooit verslaggever voor persbureau Argos en voor het ANP. In 1999 vertrok hij naar de Balkan om daar als correspondent te gaan werken, voor onder andere NOS radio. In 2005 vervolgde hij zijn weg naar Moskou, om vervolgens vanaf 2008 weer te gaan berichten vanuit Belgrado. Voor Godfroid is zijn benoeming een enorme journalistieke uitdaging en “een kroon op 27 jaar journalistiek.”

Zijn eerdere ervaring in Rusland ziet Godfroid als een voordeel. “Het vormt de basis waarop ik verder kan bouwen. Drie jaar was lang genoeg om een beeld te krijgen van waar het in dit enorme gebied om draait, maar veel te kort om al uitgekeken te zijn. Europa draait voor een groot deel op Russisch gas, de EU is de grootste investeerder in Rusland. En dus is het belangrijk wat er in dat land gebeurt; niet alleen politiek, maar ook economisch, militair, op het gebied van mensenrechten, cultuur en wat al niet meer. Of we het nu leuk vinden of niet, Rusland en Europa zijn zo met elkaar verknoopt dat ze niet zonder elkaar kunnen.”

Bron: NOS

Bericht delen