dinsdag 16 januari 2018

David Harms spreekt op Mediapark Jaarcongres

Het Mediapark Jaarcongres (MPJC) staat op 26 juni in het teken van ‘Challenges in Media’. Een van de challenges die aan bod komen is de ‘Video Challenge’. De aanwezigheid van streaming diensten zal het medialandschap aanzienlijk gaan veranderen.

Hoe bereik je een groot publiek als er steeds meer is om naar te kijken? Een van de sprekers die hierop in zal gaan is David Harms, eigenaar van het grootste gaming YouTube kanaal van Nederland: DusDavidGames. Harms is een belangrijke opinieleider op het gebied van de nieuwste games en gaming producten.

Er is steeds meer om naar te kijken, op steeds meer momenten van de dag. In het spoor van Netflix komen diensten als Videoland, Wappzapp en NLZiet de markt op. Hoewel het consumentengedrag nu nog langzaam verandert, zal een massale gedragsverandering richting streaming media het landschap op zijn kop kunnen gaan zetten. Wat is de aanpak van video aanbieders om deze strijd aan te gaan?

Harms zal op MPJC zijn ervaringen en aanpak van zijn YouTube kanaal DusDavidGames delen. Op dit moment heeft zijn gaming kanaal meer dan 440.000 abonnees en maandelijks 8.000.000 weergaven. Op MPJC zal hij niet alleen zijn ervaringen delen, maar maakt hij ook live videoreports voor DusDavidGames.

Rond online diensten als YouTube en Vimeo ontstaat een nieuw eco-systeem met heel veel nieuwe makers en samenwerkingen. Op DusDavidGames heeft David Harms veel samenwerkingen (collabs) met andere Nederlandse gaming en entertainment YouTubers. Hierdoor worden er dagelijks veel verschillende video’s gepubliceerd op zijn kanaal en dat zorgt voor een breed publiek.

Een andere sprekers de uitgebreid stil zal staan bij dit nieuwe eco-systeem is Eugène Hendrikx van Divimove. Het bedrijf biedt content creators YouTube tools voor het monetizen van hun content, technische ondersteuning en analyses en ondersteuning op het gebied van marketing en crosspromotie. Divimove groeide uit tot een van de meest toonaangevende Europese MCNs, (Multi-Channel Network) met meer dan 1400 YouTube channel content creators die meer dan 400 miljoen views per maand genereren. Hiervan worden 60 miljoen views per maand gegenereerd door YouTube kanalen in de Benelux.

Meer over het programma en inschrijving voor MPJC is te lezen op www.mediaparkjaarcongres.nl.

Bron: MPJC

Bericht delen