Dansmarathon gaat van start op SBS6
donderdag 14 oktober 2021

Dansmarathon gaat van start op SBS6

Wendy van Dijk en Jan Versteegh presenteren vanaf donderdag 14 oktober het grootste, zwaarste en langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie: De Dansmarathon. Om 20.00 uur geeft Martien Meiland het startschot en tot en met zaterdagavond is het (vrijwel) onafgebroken te zien op SBS6.

De Dansmarathon wordt alleen onderbroken door Hart van Nederland en Shownieuws. Honderd koppels dansen op de muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. Davina Michelle, Kris Kross Amsterdam, OG3NE, Nielson, René Froger, Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling en vele anderen zwepen de danskoppels op. Wie van de 100 danskoppels heeft de langste adem?

Alleen het koppel dat na 50 uur de minste rusttijd heeft genomen en dus het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint een geldprijs van maar liefst 100.000 euro. En dat is niet het enige. De koppels dansen namelijk voor het goede doel: het Longfonds.

Er zijn 600.000 Nederlanders met onherstelbaar beschadigde longen. Daarom werkt het Longfonds met vooraanstaande wetenschappers en artsen keihard aan een medische doorbraak: een mini-long. De mini-long maakt het mogelijk om in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken. Iedereen die tijdens De Dansmarathon gaat meespelen met de Vriendenloterij steunt ook het Longfonds bij de verdere ontwikkeling van die mini-long.

Donderdag om 19.00 uur komt SBS6 met De weg naar De Dansmarathon, dat inzicht geeft in de voorbereidingen van het evenement. De Dansmarathon wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij, T-Mobile en Garmin.

Bron: BM/Talpa Network
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen