dinsdag 16 januari 2018

DanceTrippin nu ook in Afrika

De Nederlandse muziekzender DanceTrippin is vanaf maandag ook voor Afrikaanse dance-liefhebbers beschikbaar. Hiertoe heeft de zender een overeenkomst gesloten met satellietbedrijf SES voor pan-Afrikaanse distributie via de ASTRA 4A satelliet op 5 graden Oost, Afrika’s snelst groeiende Direct-to-Home (DTH) hot spot.

DanceTrippin beschikt over honderden uren unieke programmering, waaronder live opnamen van DJ’s vanuit de beste clubs ter wereld zoals Space, Amnesia en Pacha. Eind 2011 ging DanceTrippin al via ASTRA 23.5 graden Oost van start, waarmee het inmiddels een bereik heeft opgebouw van circa 5 miljoen Europese satelliet- en kabelhuishoudens.

De lancering in Afrika is een nieuwe mijlpaal in de ambitie van DanceTrippin om overal ter wereld beschikbaar te zijn. Al in 2001 lanceerde DanceTrippin de website www.dancetrippin.tv, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest populaire sites voor elektronische muziek met afgelopen jaar rond de zes miljoen unieke bezoekers.

Managing Director Tim Metz van DanceTrippin: “We hebben altijd geloofd in de behoefte aan een specifieke dancezender. We richten ons daarbij niet alleen op de ’gevestigde orde’ maar juist ook op nieuw DJ-talent. De feedback op onze website bevestigt de zeer grote interesse en vraag vanuit Afrika naar dance-muziek, met name in de grote steden. Dankzij deze verdere uitbouw van onze samenwerking met SES kunnen we nu ook  bij de Afrikaanse bevolking de beste dance-events thuis in de huiskamer brengen.”

Vanaf 5 juni is DanceTrippin ook te zien via het HD-pakket van UPC in Nederland. Tot dusver is de zender hier alleen via de satelliet en internet te volgen.

Bron: ASTRA Benelux/Broadcast Magazine

 

Bericht delen