Dahl TV produceert De Rijles voor KRO-NCRV
zaterdag 23 maart 2024

Dahl TV produceert De Rijles voor KRO-NCRV

Het rijbewijs: voor de één de ultieme droom, voor de ander een noodzakelijk kwaad. Maar wie wil autorijden moet eraan geloven. Het nieuwe KRO-NCRV programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen door heel Nederland op weg naar dat felbegeerde roze rijbewijs.

In de vele uren die ze in de auto met elkaar doorbrengen, delen ze lief en leed. Vanaf maandag 8 april is De Rijles elke werkdag te zien om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. Dahl TV is de producent.

Elk jaar wordt er door de 9000 rijscholen in ons land zo’n 25 miljoen uur rijles gegeven. De Rijles volgt een groep vaste rijinstructeurs die allen op eigen unieke wijze hun leerlingen door het verkeer sturen.

Van de 24-jarige flamboyante Maurits uit Alphen aan den Rijn, de Amsterdamse Fatma met een flinke dosis pit, de stoere Rotterdammer Danny met een klein hartje, tot en met de 90-jarige Cor in Brabant die nog altijd met liefde ‘zijn’ jonge leerlingen lesgeeft. Op de bestuurdersstoel naast de instructeurs nemen soms leerlingen plaats met wie ze zo op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Toch ontstaan er openhartige gesprekken en blijken leerling en instructeur vaak verrassend veel met elkaar te kunnen delen.

Een aantal van de instructeurs in De Rijles heeft ook een bijzonder specialisme. Zo heeft instructeur Wichert een aangepaste auto voor leerlingen met een beperking, en richt Yvonne zich op mensen met ADHD en angststoornissen. Rabia geeft les aan vrouwen die liever niet naast een man in de auto zitten.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen