dinsdag 16 januari 2018

Dagelijkse natuurserie bij EO

De EO-natuurserie Lang Leve de Lente laat de kijker vanaf maandag live getuige zijn van de belevenissen van bekende en minder bekende dieren in het voorjaar. Vijf avonden achter elkaar geven Philip Freriks, Arjan Postma en Anne-Mar Zwart toelichting op de beelden van 16 verschillende webcams die overal in het land zijn opgehangen.

Zij praten met gasten over het natuurschoon dat zich dichtbij ons bevindt. Postma illustreert zijn verhaal met behulp van eenvoudige testjes die hij ter plekke op de boerderij uitvoert.

Het programma wordt aangevuld met beelden die onder meer natuurfilmer Luc Enting speciaal voor Lang Leve de Lente maakt. Het programma past in de lijn van de buitenlandse natuurseries die de EO de laatste jaren heeft uitgezonden.

Via de website www.langlevedelente.nl zijn de dieren ook buiten de uitzending om 24/7 te volgen. Natuurliefhebbers en (amateur)fotografen en –filmers kunnen via de site en social media zelf hun favoriete lentebeelden aanleveren en de mooiste hiervan zullen ook in het tv-programma te zien zijn. Er wordt samengewerkt met Vogelbescherming Nederland en Staatsbosbeheer.

Uitzending: vanaf 26 mei dagelijks om 19.00 uur op Nederland 1.

Bron: EO

Bericht delen