dinsdag 16 januari 2018

D66 Media wil nieuwe publieke omroep in 2020

De thema-afdeling D66 Media organiseert op 30 september een symposium in Hilversum over de toekomst van de publieke omroep. Er wordt een visiedocument gepresenteerd, waarover de omroepbestuurders Henk Hagoort (NPO), Frans Klein (VARA), Lennart van der Meulen (VPRO) en Ton Verlind (ex-KRO) in debat gaan.

Eén uitgever voor alle publieke media. Als het aan de thema-afdeling Media van D66 ligt wordt dat het toekomstmodel voor de publieke omroep. Een werkgroep onder leiding van oud-Kamerlid en oud-NOS voorzitter Gerrit Jan Wolffensperger heeft een toekomstvisie geschreven over hoe de omroep er in 2020 uitziet. Volgens die visie zullen de huidige omroepverenigingen zich de komende jaren omvormen tot gespecialiseerde productiehuizen. Alleen taakomroepen zullen hun zelfstandige positie behouden.

Het visiedocument van D66 Media zal officieel door Wolffensperger worden overhandigd aan D66-Kamerlid en mediawoordvoerder Kees Verhoeven op het symposium van 30 september in het AKN-gebouw te Hilversum. Behalve Verhoeven zal ook Europarlementariër Marietje Schaake aanwezig zijn.

De thema-afdeling Media is een actieve groep leden van D66 en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Tweede-Kamerfractie. Het volledige visiedocument is te vinden op www.d66media.nl.

Symposium D66 Media: 30 september in het AKN-gebouw. Hilversum. Aanvang: 19.30 uur. Toegang is gratis. Wie zich wil opgeven, stuurt een mailtje naar tamediad66 @ gmail.com.

Bron: D66

Bericht delen