CvdM onderzoekt EO-programma Boomhut Battle
dinsdag 25 augustus 2020

CvdM onderzoekt EO-programma Boomhut Battle

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) doet onderzoek naar televisieprogramma Boomhut Battle. Dat meldt NRC. De toezichthouder is een onderzoek begonnen naar de totstandkoming, financiering en gemaakte afspraken rond het EO-programma.

Boomhut Battle is een kluswedstrijd voor kinderen. Vier teams bouwen luxe boomhutten op verschillende campings in Drenthe. Het programma wordt voor de Evangelische Omroep geproduceerd door Tuvalu Media en werd begin vorig jaar uitgezonden op NPO 3.

De provincie Drenthe droeg financieel bij aan de totstandkoming van Boomhut Battle. In het jaarverslag meldt de EO dat het om 302.000 euro gaat. Overheidsinstellingen mogen onder strikte voorwaarden programma’s van de publieke omroep financieren. Echter, nu blijkt dat ook de Drentse campingeigenaren aan het project hebben bijgedragen.

Zij financierden de boomhutten, die in het programma wervend worden beoordeeld. De hutten zijn na uitzending door de ondernemers te huur aangeboden. Ze zijn geschikt als logeeradres voor gezinnen of als vergaderlocatie.

Bron: AD/BM

Bericht delen