Cross Media Café: Uit het Lab
woensdag 17 januari 2018

Cross Media Café: Uit het Lab

iMMovator organiseert samen met Beeld en Geluid op dinsdag 7 maart de volgende editie van het Cross Media Café. Dit keer met het thema: Uit het Lab. Professionals uit de mediabranche vertellen over de actuele ontwikkelingen die de hele branche aangaan. Op het programma staan onder anderen Johan Oomen, Robbert Jan Beun, Harald Warmelink en Wouter Groot.

Aan welke projecten en innovaties wordt gewerkt in de medialabs? Zowel bij kennisinstellingen als bij bedrijven? Wat komt er op ons af dat onze manier van media consumeren, gebruiken en produceren revolutionair gaat veranderen? Waar werken de mad scientists aan? Waar maken de uitvinders zich druk over? En hoe snel vindt het zijn weg naar de markt?

Voorafgaand aan het Cross Media Café wordt de Legal Lunch gehouden. Laat je in één uur bijpraten over hoe je je ideeën kunt beschermen. Aan bod komen onder meer het octrooirecht (patenten) en het auteursrecht. De Legal Lunch vindt plaats in de SWITCH van 12.00 (inloop vanaf 11.30) tot 13.00 uur. De lunch wordt aangeboden door Hilversum Media Campus.

Programma:

Van 12:00 – 14:00 is de Legal Lunch. Aansluitend komt het Cross Media Café met de volgende sprekers en onderwerpen. De laatste spreker sluit om 17:00 af waarna er nog ruimte is om na te borrelen in het café van Beeld en Geluid.

1.      Johan Oomen, Manager Research and Development bij Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid presenteert een recente samenwerking met de VPRO: ​The Mind of the Universe.

2.      Oana Inel, onderzoekster, presenteert Dive, een project van Beeld en Geluid in samenwerking met de Vrije Universiteit, waarmee je op een nieuwe manier door media bestanden kan zoeken. 

3.      Robbert Jan Beun, Assistant Professor Universiteit Utrecht (human computer interaction) presenteert Sleepcare, een geautomatiseerde therapeut die slaaptherapie geeft via een mobiele applicatie. 

4.      Harald Warmelink is onderzoeker serious & applied gaming bij de Academy for Digital Entertainment (ADE) van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.

5.      Wouter Groot is ​onderzoeker crossmedia en business model innovatie bij het Create-IT: Lectoraat Crossmedia en het Medialab Amsterdam. 

6.      Ton van Gool, eindredacteur VPRO Medialab presenteert de eerste resultaten van het lab.

7.      Iskander Smit is Directeur innovatie bij Info.nl is een bedrijf met een actief eigen lab  dat actief samenwerkt met wetenschappers en onderwijsinstellingen.

8.      Martin Prins is een senior consultant bij het TNO medialab, waar wordt gewerkt aan het creëren en toepasbaar maken van nieuwe mediatechnologieën, met name voor mediabedrijven.

9.      Caspar Sonnen is hoofd nieuwe media van IDFA, en oprichter van het internationale IDFA Doclab, exploring documentary storytelling in the age of the interface.

10.  Karel De Bondt van de Vlaamse publieke omroep VRT komt VRT Sandbox presenteren, het innovatie lab van de Vlaamse publieke omroep VRT. 

Het evenement is tijdens een livestream te volgen op www.immovator.nl/livestream

Aanmelden kan hier.

Bericht delen