dinsdag 16 januari 2018

Cross Media Café over TV in the Cloud

Op dinsdag 26 november organiseert iMMovator een Cross Media Café over ‘TV in the Cloud en On demand’ in studio 32 op het Media Park in Hilversum. Tijdens deze gratis vakbijeenkomst wordt dieper in gegaan op deze fenomenen.

Met onder andere bijdragen van Microsoft, Ziggo, TWCapps en de lancering van de app ‘Regio TV’ van de samenwerkende regionale omroepen.

Video wordt steeds vaker via het internet gedistribueerd naar allerlei schermen en het opslaan van tv-programma’s ‘in the cloud’ zorgt ervoor dat diensten snel aangepast kunnen worden. Ziggo lanceerde eerder dit jaar als een interactieve kabeltelevisiedienst volledig in the cloud, een wereldprimeur. Deze week werd cloud tv van Ziggo uitgeroepen tot een succes, met meer dan 229.000 geactiveerde decoders. Yoram Levi van Ziggo vertelt er op het Cross Media Café meer over. Ook Ronald Brockmann, pionier op het gebied van CloudTV, levert een bijdrage aan het programma. Zijn bedrijf, Activevideo, werkte met Ziggo aan de cloud diensten van Ziggo.

Ook komen er meer nieuwe video on demand diensten de markt op, zoals diensten van Pathé, Netflix en het pas aangekondigde NLziet van de NPO, RTL en SBS. Tijdens het Cross Media Café wordt uitleg gegeven over dit veranderende ecosysteem en welke gevolgen dit heeft voor Nederlandse industrie. Bovendien zal Erik Hogeboom, projectmanager van de samenwerkende regionale omroepen, tijdens het Cross Media Café de app ‘Regio TV’ lanceren. Deze app is door de regionale omroep speciaal voor Smart TV’s ontwikkeld en zal alle video’s die door de samenwerkende regionale omroepen geproduceerd zijn on demand beschikbaar stellen.

Naast on demand videodiensten is er tevens aandacht voor HbbTV. HbbTV is een nieuwe dienst die het TV signaal met het internet verbindt en kijkers in staat stelt om bij TV programma’s allerlei extra informatie op te roepen. HbbTV is al beschikbaar in een aantal Europese landen. De Franse CEO HTTV Régis Saint Girons vertegenwoordigd het internationale HbbTV Forum en zal laten zien welke nieuwe mogelijkheden HbbTV biedt.

Dinsdag 26 november, 14.15 – 17.00, Studio 32, Media Park Hilversum.
Meer informatie over het programma en (gratis) inschrijving via de iMMovator website.

Bron: iMMovator

Bericht delen